Svadobná hostina – menu

Časy šunkovej rolky, slepačej polievky a bravčového mäsa s ryžou a hranolkami sú už preč. Móda a nové štýly a trendy ovládli aj oblasť gastronómie a obyčajné jedlo povýšili na kulinársky a estetický zážitok.

Jedným z hlavných bodov svadobnej hostiny je jedlo a pitie. Pohostenie je nielen spôsobom ako nasýtiť prítomných, ale kvalita poskytnutej stravy tiež vyjadruje to, ako veľmi si ich vážime. Jedlo je odjakživa symbolom priazne, preto treba starostlivo uvážiť, čo svadobčanom ponúknete.

Napriek tomu, že je to jedna z najdôležitejších súčasti ako takej, jeho úloha by nemala byť ústredná. V zahraničí prevláda v posledných rokoch trend, ktorý sa pomaly dostáva aj k nám, a to podávanie večere a občerstvenia pomocou bufetových stolov. Výhoda bufetu (teplého aj studeného) je v tom, že hostia si môžu vybrať z ponúknutého sortimentu len to čo chcú a koľko chcú, nemusíte meditovať nad tým, či jedno konkrétne jedlo, ktoré vyberiete, bude všetkým chutiť. (Nebude, to je jasné. Niekto je vegetarián, niekto nemôže ryby, vyprážané…)

Takisto bufet býva k dispozícii počas celého večera, čiže sa nemusíte obávať, či niektorí z hostí nie je hladný. Tento spôsob zabezpečenia stravy vás výrazne odbremení a dovolí vám plne sa venovať len zábave.

Čo konkrétne bude bufet ponúkať je na vás, no obvykle bývajú k dispozícii dva alebo tri druhy mäsa, taký istý počet príloh, zeleninové a ovocné šaláty a zákusky. 

Na Slovensku existuje mnoho cateringových firiem, ktoré vám zabezpečia komplet servis podľa vášho želania.

Pridajte komentár:

Napíšte váš komentár k článku...

Vyplňte ešte: